Brief van de Könchok Foundation

30-05-2018

We ontvingen gisteren een e-mail bericht van onze contactpersoon Lyndon Comstock van de Könchok Foundation. Wat deze stichting precies doet kun je vinden op onze Onderwijs Pagina.

 

Een video en een aantal foto's die  Lyndon meestuurde zijn tussen de tekst geplaatst. Ga naar onze Gesar Fund Flickr Pagina om ze allemaal te zien!

 

Onderstaand een automatische vertaling van de e-mail:

 

"Zoals je weet, is er elk jaar een gala-evenement voor de kinderen die hebben deelgenomen aan het educatieve programma van de Surmang shedra.

Khenpo was erg blij met hoeveel kinderen dat konden neem dit jaar deel aan het programma, meer dan 250. (Ik neem aan dat betekent zowel in het klooster als op de tweede locatie, hoewel dit kan betekenen gewoon in het klooster, met meer op de tweede site.)

 

Het feest evenement wordt altijd vlak voor Losar gehouden.

Op het feestprogramma, met inbegrip van zang en dans, zijn er geschenken voor elk kind. Dit jaar kregen de kinderen een rugzak met boeken. Er werden ook enkele boeken aan elk gezin gegeven. Er zijn khatas gegeven aan de jongens en meisjes in elke leeftijdsgroep die het beste hadden gepresteerd in het educatieve programma.

 

Er zijn veel volwassenen die het feest bijwonen, zoals je zult zien in één van de foto's.

Misschien vind je het interessant om de iconografie te zien die zichtbaar is in een paar van de foto's. De poster met de Vidyadhara en de Karmapa is voor mij een nieuwe, dat heb ik nog niet eerder gezien. Je zult ook het garuda-embleem dat veel kinderen vasthouden herkennen en welke Trungpa XII Rinpoche lijkt, toepasselijk genoeg, als een
symbool van de Trungpa-afstamming. Veel van de kinderen houden foto's van een thangka, maar ik weet niet welke.

 

Ik heb geen plaats in deze e-mail van de video clip die Khenpo stuurde van het rijden over de Gula-pas in de sneeuw. Het is een pittoreske herinnering aan de reden waarom we in de winter niet naar het klooster gaan.

 

Lyndon"